Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Γάμος σε εκκλησάκι

Στην διαρκή αναζήτηση για τον γάμο μου, αρχίζω και σκέφτομαι και ερευνώ την περίπτωση να κάνω το Μυστήριο του Γάμου μου σε εκκλησάκι, δηλαδή σε ξωκλήσι.
Συζητώντας με κάποιες φίλες μου, που έκαναν τον γάμο τους σε μικρή εκκλησία, αλλά και διαβάζοντας κάποια άρθρα στο internet, ανακάλυψα κάποια θετικά αλλά και κάποια αρνητικά.
Από τα θετικά στην όλη υπόθεση, είναι σίγουρα το μέρος και η διαφορετικότητα αυτού του γάμου. Ενώ δηλαδή όλοι μας σίγουρα έχουμε παρευρεθεί σε πολλούς γάμους σε μεγάλες εκκλησίες, δεν είναι και δεδομένο ότι αρκετοί έχουν πάει σαν καλεσμένοι σε γάμο σε εκκλησάκι. Το ξωκλήσι κατά μεγάλο ποσοστό, θα είναι πετρόκτιστο, οπότε σίγουρα θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Το όμορφο πετρόκτιστο εκκλησάκι σε συνδυασμό με τον πολύ όμορφο περιβάλλοντα χώρο θα δώσει ένα ρομαντικό τόνο στο Μυστήριο του Γάμου. 
Αυτό όμως που με βάζει σε σκέψεις, είναι το θέμα ότι επειδή ο γάμος θα γίνει σε ανοικτό χώρο, δηλαδή ο γαμπρός και η νύφη θα είναι έξω από την εκκλησία και όχι μέσα όπως γίνονται οι γάμοι, το ίδιο και οι καλεσμένοι, αν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τον γάμο. Εκτός βέβαια και αν υπάρξουν κάποιες τέντες από το catering, αλλά αυτό είναι κάτι που θα ανεβάσει το κόστος του γάμου. Οπότε αυτό είναι κάτι που με βάζει σε σκέψεις.
Πολλά catering αναλαμβάνουν να φέρουν τέντα, η οποία προσφέρει και σκίαση, για τους καλεσμένους. Επίσης, μια πολύ καλή ιδέα, θα είναι να φέρει το catering του Γάμου σας, μερικά τραπέζια και μερικές καρέκλες, γιατί οι μεγάλοι σε ηλικία καλεσμένοι, σίγουρα θα θέλουν να κάτσουν κάπου και η εκκλησία δεν έχει έξω καθίσματα. Οπότε κάτι τέτοιο, μπορεί να διευθετηθεί με το catering, το οποίο θα αναλάβει την Δεξίωση του Γάμου σας.
Στα συν της υπόθεσης είναι και το θέμα parking, αφού επειδή θα είναι ανοικτός ο χώρος, θα υπάρχει ευκολία για να παρκάρουν οι καλεσμένοι του γάμου, το αυτοκίνητο τους. 
Σίγουρα λοιπόν, ο γάμος σε εκκλησάκι, είναι κάτι που μπρεί να δώσει μια πολύ διαφορετική νότα στον γάμο σας, αλλά απαιτεί μεγάλη έρευνα, γιατι μπορεί αντι να δώσει θετικά πρόσημα στον γάμο μας, να δημιουργήσει αρνητική εικόνα. Και οι περιπέτειες δεν ειναι οτι καλύτερο για τον Γάμο μας και την Δεξίωση μας. Θα πρέπει ολα να γίνουν με μεγάλη έρευνα και σκέψη, ώστε να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι οι καλσμένοι του Γάμου μας αλλά και φυσικά και εμεις οι ίδιοι, ο γαμπρός και η νύφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου